No Ratings Yet
29 Views

Event Summary

Budapest
Sep 12
2017

Event Details & Reservation

Add to Calendar 9/12/2017 8:00 PM 9/12/2017 10:00 PM Europe/Paris Ludovico Einaudi albert contact@thepartae.com false MM/DD/YYYY
Ludovico Einaudi – zongora

Közreműködők:
Redi Hasa – cselló
Federico Mecozzi – hegedű
Francesco Arcuri – gitár
Alberto Fabris – basszusgitár, elektronika
Riccardo Laganà – ütőhangszerek

Klasszikus zene? Avantgárd? Ambient? Világzene? Pop? – Ludovico Einaudi zenei világa könnyen megközelíthető a felsorolt irányzatok felől, de egyikkel sem azonosítható, hiszen éppen azért kebelezte be mindezt, hogy megteremthesse belőlük egyéni hangját, a „belső szükségszerűség” zenéjét.

Ludovico Einaudi ezt a kifejezést Vaszilij Kandinszkijtől kölcsönözte, aki hasonló hatással volt rá, mint zenetanára, Luciano Berio. Ő épp oly nagyra tartotta a Beatlest, mint Arnold Schönberget vagy az afrikai népzenét – utat mutatva Ludovico és a mali Ballaké Sissoko együttműködése felé.
A szülői ház szerepe szintén meghatározónak bizonyult. Az 1955-ben, Torinóban született Ludovico édesapja rangos könyvkiadóként, édesanyja zongoraművészként nyitotta meg előtte az egyetemes művészet kapuit. (Nagyapja, a markánsan baloldali Luigi Einaudi Olaszország köztársasági elnöke lett 1948-ban.) Ludovico zenei pályafutása a milánói konzervatórium elvégzése után, az 1980-as évek elején bontakozott ki. Zongorára, kamara- és szimfonikus zenekarra egyaránt számos darabot írt, majd a video-, a tánc- és a balettművészet felé fordult. A kilencvenes évektől több televíziós sorozat és mozifilm zeneszerzője lett, melyek közül az Ez itt Anglia, a Doktor Zsivágó, az Alattomos és az Életrevalók hazánkban is látható volt. Napjainkig huszonkét lemeze jelent meg, a legutóbbi 2015-ben, Elements címmel. Annak előadóival érkezik a Müpába, első magyarországi koncertjére.

Default

Budapest, Komor Marcell u. 1, 1095 Hungary,
Budapest,

Contact For More Details
Magna Cum Laude Budapest
18/08/2017
30
0
19/08/2017
26
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *